Met bijvangst naar de Fundatie

9V7A2584-940x626Eigenlijk een aardigheidje, de lampen die ik al jaren maak van lege plastic flessen. Ik vind ze mooi licht geven en ik ben genetisch geprogrammeerd om te recyclen (mijn vader en ooms maakten al radio’s met knoppen van tandpastatubes, en echt werkende diafragma’s van oud karton).

Maar om er echt een produkt van te maken… veel te veel gedoe. Soms een heidens werk om die rotstickers en lijmresten er vanaf te krijgen, hoop gepriegel met snoertjes, geen duidelijk ‘verdienmodel’.

ArtWorlds  heeft als missie om projecten te realiseren waarin de wisselwerking centraal staat van kunstenaars met kunst, met elkaar en met hun publiek. Dankzij de door deze stichting georganiseerde ZomerExpo kan iedereen die in een museum wil exposeren zijn of haar werk in een anonieme selectieprocedure aanbieden. Dit jaar is de ZomerExpo in Museum De Fundatie.

In Amsterdam liep de aanmelding een beetje uit de hand. Maar een belevenis was het wel. Ik was niet de enige die veel te veel en te groot werk had meegenomen, dat dankzij de onschatbare hulp van mijn buurman Jan uiteindelijk de jury onder ogen kwam.

En laten ze uit alle meegesleepte geesteskinderen nou juist die lamp kiezen…